Рецепти
Ролнички со крем Ана Ристеска

Одличен десерт за со кафе после ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(500 Грама)

Жолчка од јајце(1 )

Млеко(300 Милилитри)

Шеќер(6 Супени лажици)

Пудинг од ванила(2 Пакувања)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Слатка павлака(200 Милилитри)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Расукајте го лиснатото тесто врз набрашнета површина и исечете го на 9 ленти. Истото се прави со двете парчиња тесто (вкупно 10 ленти).
  2. Лентите навиткајте ги на метални валјаци. Наредете ги во плех за печење, обложен со хартија за печење, премачкајте ги со жолчка изматена со малку млеко и ставете ги во загреана рерна на 180 степени. Печете ги 20 минути.
  3. Одвојте ги печените ролнички, додека се млаки, од калапот и оставете да се изладат.
  4. За фил: зовријте 300 мл млеко. Во друг сад, изматете го прашокот за пудинг со малку млеко и со нишестето, па полека додајте ги во зовриеното млеко. Сварете густа смеса, со постојано мешање. Оставете ја да се излади.
  5. Изматете ја слатката павлака во шлаг и постепено додавајте го сварениот пудинг. Изматете ја смесата со миксер.
  6. Наполнете готварски шприц со приготвениот крем и филувајте ги изладените ролнички.
  7. Посипете ги со шеќер во прав.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: