Рецепти
Романски качамак Ана Ѓорова

Интересно и лесно мезе за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(1 Килограм)

Чаден колбас(7 тенки )

Кајмак(200 Грама)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тава за печење ставете го пченкарното брашно, ставете ја тавата во рерна и печете 2 минути на 200 степени.
  2. Колбасите исечкајте ги на тенки кругови.
  3. Во посолена, зовриена вода во тенџере на оган додајте масло за јадење, малку сол и запеченото брашно и мешајте со лажица додека качамакот ја добие потребната густина.
  4. Половина од качамакот ставете во правоаголна тава за печење, намастена со масло, врз него наредете ги колбасите и прекријте со преостанатиот качамак.
  5. Во тавата нанесете го кајмакот и печете го качамакот 15 минути во рерна на 200 степени.
  6. Исечете на коцки и послужете.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: