Рецепти
Рум касато Ана Ѓорова

Вкусни и необични штранглички со рум и чоколадо што ќе ги обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(300 Грама)

Мелени бисквити(300 Грама)

Шеќер во прав(250 Грама)

Црно чоколадо(300 Грама)

Какао(1 Супена лажица)

Маргарин(125 Грама)

Рум(1 шишенце )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компирот излупете го, исечкајте го и сварете го. Потоа исцедете го и испасирајте го.
  2. Во компирот додајте ги мелените бисквити и шеќерот во прав и добро соединете.
  3. Стопете 100 г чоколадо, па измешајте го со компирот и бисквитите, а потоа додајте ги растопениот маргарин, какаото и румот.
  4. Кога ќе се соединат сите состојки, смесата ставете ја во правоаголен сад обложен со хартија за печење, па прелијте го со 200 г растопено чоколадо и одозгора наросете јатки по вкус.
  5. Колачот оставете го во фрижидер да се стврдне, а потоа исечете го на штранглички.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: