Рецепти
‘Ржан тост со намаз од цвекло Ана Ѓорова

Тост со намаз од хумус, цвекло и сирење за здрав појадок богат со витамин Е и со антиоксиданси

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(1/4 )

Хумус(1 Кафена лажица)

Намаз од сирење(1 Кафена лажица)

'Ржан леб(1 Парче)

Авокадо(1/2 )

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

Ленено семе

Сончоглед

Чиа семе

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сварете го цвеклото додека да омекне, па испасирајте го со вилушка и измешајте го со хумусот и сирењето во кремаста смеса.
  2. Потоа намазот зачинете го по вкус со сол и намачкајте го на тостиран ‘ржан леб.
  3. Одозгора ставете го авокадото, маслото и семките.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: