Рецепти
‘Ржани снегулки со јогурт и боровинки Ана Ѓорова

Нутри појадок за одлично започнување на денот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мед(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Грчки јогурт(450 Грама)

’Ржани снегулки(100 Грама)

Боровница(250 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На оган во мало тенџере растопете го шеќерот со малку вода. Откако ќе се растопи, додајте 200 грама боровинки и варете ги додека омекнат, а потоа извадете ги во чинија настрана.
  2. Тенџерето без боровинки вратете го на многу слаб оган и додајте го пченкарниот скроб кој претходно е растопен во малку вода.
  3. Мешајте додека да добиете густа кремаста смеса, а потоа повторно ставете ги боровинките. Испасирајте ги малку со вилушка и мешајте уште неколку минути. Оставете настрана да се олади, а потоа ставете од густата смеса во чашите и оставете ги во фрижидер 20-тина минути.
  4. Во меѓувреме измешајте го медот со јогуртот и убаво соединете.
  5. Извадете ги чашките од фрижидер и ставете одозгора од смесата со јогурт, додајте ги снегулките и останатите свежи боровинки и послужете го јадењето ладно.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: