Рецепти
Салата од бело месо и ориз Ана Ѓорова

Кремаста пилешка салата со ориз што може да ја приготвите како ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(2 Парчиња)

Коцка за супа-пилешка(2 )

Ориз(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Магдонос(1 Китка)

Сол

Бибер

Павлака(1 )

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилешкото месо се става да се вари во тенџере со вода со една коцка за супа.
  2. Оризот се вари со другата коцка во друго тенџере.
  3. Откако ќе се сварат, се цедат убаво, месото се сечка и се меша со оризот.
  4. Потоа се додаваат ситно сечканите лук, кромид и магдонос, малку масло, сол, бибер и една павлака.
  5. Сè убаво се меша, се лади во фрижидер, па се служи.
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен
Полнети проја погачки
Штангли со костен и чоколадо
Двоен солен ролат
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Свинско печено со печурки
Ролат со фил од печурки
Шишќебап во сос
Салата од пченка
Пита со слатко од вишни
Воден бурек

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: