Рецепти
Салата од бело месо и ориз Ана Ѓорова

Кремаста пилешка салата со ориз што може да ја приготвите како ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(2 Парчиња)

Коцка за супа-пилешка(2 )

Ориз(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Магдонос(1 Китка)

Сол

Бибер

Павлака(1 )

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилешкото месо се става да се вари во тенџере со вода со една коцка за супа.
  2. Оризот се вари со другата коцка во друго тенџере.
  3. Откако ќе се сварат, се цедат убаво, месото се сечка и се меша со оризот.
  4. Потоа се додаваат ситно сечканите лук, кромид и магдонос, малку масло, сол, бибер и една павлака.
  5. Сè убаво се меша, се лади во фрижидер, па се служи.
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Тава со брокула и прокељ
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: