Рецепти
Салата од тиквичка Ана Ѓорова

Идеален рецепт за лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2 )

Цвекло(1 )

Морков(2 )

Бадеми(1 Шака)

Суво грозје(2 Кафени лажици)

Горгонзола(30 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Земете две помали тиквички, добро измијте ги и почнете да ги сечете со нож за сечење на листови. Истата постапка повторете ја со цвеклото и морковот.
  2. Во тава на силна температура ставете пола лажичка масло и кратко пропржете ја тиквичката додека благо не порумени.
  3. Ставете ја тиквичката во чинија за салата, почекајте да се олади, па додајте ги сите други намирници.
  4. Наросете го сирењето горгонзола, ситносечканите бадеми и зачинете со сол, бибер, лимонов сок и малку маслиново масло.
  5. Послужете со парче интегрален леб.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: