Рецепти
Салата со карфиол и маслинки Ана Ѓорова

За љубителите на пикантниот вкус – дополнете ја салатата со сечкано пиперче, а и без тоа е одлична како гарнир со разни јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(400 Грама)

Магдонос(4 Гранчиња)

Лук(1 Чешне)

Црни маслинки(6 )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Измијте го и исчистете го карфиолот и одделете ги цветовите.
  2. Ставете го да се вари во тенџере со зовриена солена вода околу 15-тина минути.
  3. Потоа внимателно исцедете го од водата и ставете го во подлабок сад.
  4. Во меѓувреме исечкајте ги магдоносот и лукот.
  5. Маслинките исечкајте ги на половинки и извадете им ги семките.
  6. Потоа сите состојки измешајте ги во садот со карфиолот, додајте го маслиновото масло и измешајте.
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Тестенини со сос од туна
Ѓевречиња од мелено месо
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Салата со праз и сирење
Чоколадни бомбици со авокадо
Резанки од палачинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: