Рецепти
Салата со прокељ, брусница, бадеми и фета сирење во рерна Ана Ѓорова

Прокељот се препорачува како намирница за сите оние што трчаат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Прокељ(350 Грама)

Брусница(1 Шака)

Бадеми(1 Шака)

Лимон(1 )

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Фета сирење(200 Грама)

Сушен домат(1 )

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Фета сирењето исечете го на коцки со приближно еднаква дебелина и наредете ги во сад за печење кој е намачкан со маслиново масло.
  2. Преку фета сирењето ставете го сечканиот сушен домат и иситнетиот лук.
  3. Рерната уклучете ја на 200 степени и печете додека сирењето не се разумени од горе.
  4. Додека се пече сирењето, измијте го убаво прокељот и исечкајте го на тенки ленти.
  5. Бадемите исечкајте ги и помешајте ги со прокељот.
  6. Во садот за салата со сечканиот прокељ додајте ја брусницата, зачинете ја салатата со маслиново масло, лимон, сол, бибер и послужете додека сирењето е топло.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: