Рецепти
Семифредо со чоколадо Ана Ѓорова

Замрзнат чоколаден десерт што е одличен за во лето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(200 Милилитри)

Маскарпоне сирење(200 Грама)

Шеќер во прав(4 Супени лажици)

Какао(4 Супени лажици)

Бисквити(150 Грама)

Варено кафе(2 шолјички )

Црно чоколадо(200 Грама)

Млеко(5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути

  1. Слатката павлака изматете ја со шеќерот во прав.
  2. Додајте го маскарпоне сирењето и половина од какаото, па продолжете со матењето со миксер додека смесата добие густ кремаст состав.
  3. Сварете го кафето и оставете го да се олади.
  4. Чоколадото растопете го на тивок оган со млекото, додајте го преостанатото какао, мешајте и оставете настрана да се олади.
  5. Четвртаст плех обложете го со хартија за печење. Наредете бисквити претходно натопени во вареното кафе.
  6. Потоа додајте слој од смесата со маскарпоне и какао, па слој топено чоколадо и продолжете со слоевите додека се потрошат сите состојки.
  7. Колачот ставете го во замрзнувач неколку часа. Пред послужување извадете го на собна температура барем половина час.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: