Рецепти
Сезонски зеленчук со колбаси Ана Ѓорова

Вкусен спој на месо со свеж зеленчук како одлична идеја за семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Лук во прав(1/2 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

Рузмарин(2 Супени лажици)

Колбас(400 Грама)

Зелена пиперка(1 )

Кромид(1 Главица)

Лук(4 Чешниња)

Црвена бабура(2 )

Тиквичка(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зачинете ги младите компири (може да употребите и црвени) со сол, бибер, лук во прав, рузмарин и пржете во загреано масло околу 20-25 минути со постојано мешање за да не загорат, а потоа ставете ги во сад настрана.
  2. Во загреаната тава испржете ги парчињата колбаси, не премногу туку 10тина минути.
  3. Исечете ги бабурите, пиперката, кромидот, лукот и зачинете со сол и бибер, потоа додајте ги во тавата со месото и продолжете да готвите додека бабурите не омекнат а кромидот малку не потемни. Додајте ги и тиквичките и гответе уште 5 минути со постојано мешање.
  4. Додајте ги компирите во тавата и гответе уште неколку минути на тивок оган. Додајте зачини по желба.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: