Рецепти
Сезонски зеленчук со колбаси
Вкусен спој на месо со свеж зеленчук како одлична идеја за семеен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(500 Грама)
Лук во прав(1/2 Супена лажица)
Сол(1 Супена лажица)
Бибер(1 Супена лажица)
Рузмарин(2 Супени лажици)
Колбас(400 Грама)
Зелена пиперка(1 )
Кромид(1 Главица)
Лук(4 Чешниња)
Црвена бабура(2 )
Тиквичка(1 )
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Зачинете ги младите компири (може да употребите и црвени) со сол, бибер, лук во прав, рузмарин и пржете во загреано масло околу 20-25 минути со постојано мешање за да не загорат, а потоа ставете ги во сад настрана.
- Во загреаната тава испржете ги парчињата колбаси, не премногу туку 10тина минути.
- Исечете ги бабурите, пиперката, кромидот, лукот и зачинете со сол и бибер, потоа додајте ги во тавата со месото и продолжете да готвите додека бабурите не омекнат а кромидот малку не потемни. Додајте ги и тиквичките и гответе уште 5 минути со постојано мешање.
- Додајте ги компирите во тавата и гответе уште неколку минути на тивок оган. Додајте зачини по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во