Рецепти
Шарена бисквит торта со чоколадо Ана Ѓорова

Брза и лесна ледена и непечена торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(10 Супени лажици)

Шеќер(7 Супени лажици)

Путер(160 Грама)

Мелени бисквити(300 Грама)

Слатка павлака(150 мл + 7 лажици )

Млечно чоколадо(црно 400 Грама)

Бело чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги млекото, путерот и шеќерот, па откако ќе се растопат, додајте ги мелените бисквити и мешајте со лажица да се соедини смесата.
  2. Нанесете ја во тркалезен калап обложен со најлонска хартија и оставете да се лади во замрзнувач 15 минути.
  3. Во тенџере на оган ставете ги белото чоколадо искршено на парчиња со 7 лажици слатка павлака, па откако ќе се растопат, нанесете ги врз ладниот колач од калапот.
  4. Врз оваа смеса ставете црн чоколаден фил од топено чоколадо со 150 мл слатка павлака и вратете го калапот во замрзнувач.
  5. Тортата се служи ладна, пред сервирање се вади од замрзнувач и се остава да омекне барем 15-тина минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: