Рецепти
Шеќерни прженки Ана Ристеска

Слатка ужинка која можете да ја послужите со крем, џем или мед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(5 Грама)

Шеќер(75 Грама)

Путер(75 Грама)

Мелени бадеми(50 Грама)

Јајце(3 )

Шеќер(за одозгора )

Цимет(за одозгора )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Измешајте ги сите состојки во сад со миксер.
  2. Замесете го тестото со рака додека не се добие мазна смеса.
  3. Расукајте го во форма на багет со дијаметар од 3 см.
  4. Исечете парчиња со дебелина 1 см и расукајте ги во форма на кобасица долги 4 до 5 см долги.
  5. Загрејте масло во кое ќе ги пржите лепчињата на 180 степени.
  6. Внимателно ставете по неколку парчиња да се пржат.
  7. Превртете ги со виљушка по 1 минута за убаво да се испржат од сите страни. Оставете да се пржат уште една минута и ставете ги да се цедат на кујнска крпа.
  8. Измешајте малку шеќер со цимет и извалкајте ги прженките.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: