MoeMeni
Рецепти
Шеќерни прженки Ана Ристеска

Слатка ужинка која можете да ја послужите со крем, џем или мед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(5 Грама)

Шеќер(75 Грама)

Путер(75 Грама)

Мелени бадеми(50 Грама)

Јајце(3 )

Шеќер(за одозгора )

Цимет(за одозгора )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Измешајте ги сите состојки во сад со миксер.
  2. Замесете го тестото со рака додека не се добие мазна смеса.
  3. Расукајте го во форма на багет со дијаметар од 3 см.
  4. Исечете парчиња со дебелина 1 см и расукајте ги во форма на кобасица долги 4 до 5 см долги.
  5. Загрејте масло во кое ќе ги пржите лепчињата на 180 степени.
  6. Внимателно ставете по неколку парчиња да се пржат.
  7. Превртете ги со виљушка по 1 минута за убаво да се испржат од сите страни. Оставете да се пржат уште една минута и ставете ги да се цедат на кујнска крпа.
  8. Измешајте малку шеќер со цимет и извалкајте ги прженките.
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Намаз од печурки и лук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: