Рецепти
Шишќебап во сос Ана Ѓорова

Вкусен ручек од телешко месо и зеленчук во вкусен доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(кртина 500 Грама)

Зелена пиперка(2 )

Целер(3 Гранчиња)

Магдонос

Кромид(2 Главици)

Свежи шампињони(100 Грама)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Шери домати(6 )

Путер(70 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пиперките и главиците кромид исечкајте ги на покрупни парчиња, а магдоносот и целерот ситно исечкајте ги.
  2. Месото исечете го на коцки, па на стапчиња за ражничи редете парче месо, кромид, шери домат, печурка и пиперка.
  3. Пржете ги шишќебапите во грил тава на оган со растопениот путер и посолете.
  4. Во тава на оган пропржете го преостанатиот кромид, па откако ќе омекне, додајте ги сечканите пиперки, доматното пире, сечканиот целер и магдонос.
  5. Зачинете го сосот со вегета, бибер и сол, налејте 200 мл вода и варете го додека ја добие потребната густина.
  6. Сервирајте ги шишќебапите со сосот и со гарнир по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: