Рецепти
Шишќебап во сос Ана Ѓорова

Вкусен ручек од телешко месо и зеленчук во вкусен доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(кртина 500 Грама)

Зелена пиперка(2 )

Целер(3 Гранчиња)

Магдонос

Кромид(2 Главици)

Свежи шампињони(100 Грама)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Шери домати(6 )

Путер(70 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пиперките и главиците кромид исечкајте ги на покрупни парчиња, а магдоносот и целерот ситно исечкајте ги.
  2. Месото исечете го на коцки, па на стапчиња за ражничи редете парче месо, кромид, шери домат, печурка и пиперка.
  3. Пржете ги шишќебапите во грил тава на оган со растопениот путер и посолете.
  4. Во тава на оган пропржете го преостанатиот кромид, па откако ќе омекне, додајте ги сечканите пиперки, доматното пире, сечканиот целер и магдонос.
  5. Зачинете го сосот со вегета, бибер и сол, налејте 200 мл вода и варете го додека ја добие потребната густина.
  6. Сервирајте ги шишќебапите со сосот и со гарнир по желба.
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Тава со брокула и прокељ
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: