Рецепти
Школки во путер Ана Ѓорова

Морски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Школки(400 грама исчистени )

Сол

Бибер

Магдонос

Лимон(1 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Путер(100 Грама)

Бело вино(100 Милилитри)

Домат(2 )

Лук(3 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Лукчето се сечка и се пропржува на една лажица масло.
  2. Потоа доматот се лупи, се сече на коцки и се додава во лукот да се динста.
  3. Чистените школки се мијат и се додаваат во тавата, се мешаат и се оставаат да се динстаат.
  4. Потоа се додава виното, лимонот се сече на парчиња, се цеди сокот и се додаваат парчињата лимон во тавата.
  5. Откако јадењето убаво ќе се издинста, се додава путерот и сите зачини и се промешува. Се остава да се динста една минута.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: