Рецепти
Шницли со печурки Ана Ристеска

Шницлите послужете ги со тартар сос и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(400 Грама)

Јајце(4 )

Лебни трошки(200 Грама)

Леб(1 Кришка )

Путер(70 Грама)

Млеко(100 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во длабок сад со жица матиме 3 јајца. Посолуваме, наросуваме мелен бибер и промешуваме.
  2. Во тава на оган ставаме масло и 35 г путер. На загреаната мрснотија ги пржиме изматените јајца. Ја вадиме кајганата од тава.
  3. Шампињоните ги сечкаме на листови и ги пржиме на преостанатата мрснотија во тавата. Посолуваме и промешуваме.
  4. И испржените шампињони ги вадиме од тавата. Кајганата и шампињоните ситно ги сечкаме, Ги ставаме во длабок сад.
  5. Кишката леб ја преливаме со млекото. Откако ќе омекне го цедиме лебот во цедалка. Исцедениот леб го додаваме во садот со печурките и кајганата. Додаваме 2 лажици лебни трошки и преостанатото јајце. Мешаме со лажица додека смесата не се соедини.
  6. Од смесата ги формираме шницлите и ги облепуваме со преостанатите лебни трошки.
  7. Во тава на оган ставаме масло и преостанатите 35 г путер. На загреаната мрснотија ги пржиме шницлите додека не поруменат од двете страни.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: