Рецепти
Шпагети со пилешки сос Ана Ѓорова

Лесен и вкусен рецепт за шпагети во сос од пилешки копани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(1 Пакување)

Пилешки копан(1 Килограм)

Брашно(2 Супени лажици)

Масло(3 Супени лажици)

Јајце(1 )

Кечап(1 Супена лажица)

Сенф(1 Кафена лажица)

Кисела павлака(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Копаните сварете ги добро за да може да се оддели месото од коската.
  2. Водата во која што се варат копаните тргнете ја настрана, а месото од копаните ситно одвојте го од коските.
  3. Шпагетите сварете ги во зачинета вода, потоа процедете ги, полејте ги со ладна вода и вратете ги во истото тенџере во кое што дното ќе го подмачкате со 1 лажица масло.
  4. Измешајте ги шпагетите со половина од иситнетото месо.
  5. Настрана во тава ставете 2 лажици масло и 2 лажици брашно и пржете околу 10-тина минути за да добие жолтеникава боја. Додајте 2 шолји од водата во која се вареа копаните.
  6. Откако смесата ќе стане хомогена, додајте го јајцето измешано со 1 лажиче сенф и 1 чаша кисела павлака.
  7. Мешајте околу 5 минути додека сосот ја добие потребната густина, а пред да го тргнете од оган, додајте половина од преостанатото иситнето пилешко месо и повторно добро измешајте.
  8. Сосот тргнете го од оган и сервирајте го со шпагетите.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: