Рецепти
Шпагети во мексикански сос Ана Ѓорова

Зачинети тестенини со мелено месо, црн грав и пченка на мексикански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете ги шпагетите во зовриена и посолена вода со малку масло, па исцедете ги.
  2. Во тава на загреано масло пропржете го кромидот, па откако ќе омекне додајте ги исечканите пиперки.
  3. Оставете го зеленчукот убаво да се запржи, па додајте го меленото месо.
  4. Мешајте со лажица, па откако и месото ќе се запржи, додајте ги исечканите домати во тавата.
  5. Зачинете со сол, бибер, додајте 300 мл вода и динстајте.
  6. Откако ќе испари течноста, додајте ги зрната исцеден грав и пченка заедно со ситно сечканиот магдонос и динстајте уште неколку минути.
  7. Шпагетите измешајте ги во тенџере со сосот и послужете веднаш.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: