Рецепти
Сладолед од кокос Ана Ѓорова

Домашен сладолед како додаток со кафето за освежување во топлите денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(400 Милилитри)

Шеќер(130 Грама)

Кокосово брашно(50 Грама)

Ванила стапче(1 )

Слатка павлака(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете го кокосовото млеко со ванила стапчето и зовријте, па потоа тргнете настрана.
  2. Отстранете го стапчето ванила и во тенџерето додајте ги шеќерот и кокосовото брашно. Добро измешајте ја смесата и оставете ја настрана да се олади целосно.
  3. Потоа претурете ја во пластичен сад и оставете ја да се олади во фрижидер околу 1 час.
  4. Во смесата изматете ја слатката павлака, а потоа повторно ставете ја во пластичниот сад и во замрзнувач да се стврдне, па послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: