Рецепти
Сладолед торта со вишни Ана Ѓорова

Едноставен и непечен десерт во кој ќе уживате!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(500 Милилитри)

Кондензирано млеко(400 Милилитри)

Бело чоколадо(или црно 100 грама )

Вишни(300 Грама)

Пуслици(или јатки 1 пакување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Изматете ги слатката павлака и кондензираното млеко во цврст крем. Откако добро се згусне смесата, престанете со матењето – не треба да матите предолго со миксерот.
  2. Полека додајте ги и ситно исечканите пуслици, а потоа и чоколадото (по вкус и ситно исечкано).
  3. Округол калап за торта обложете го со проѕирна фолија и во него претурете половина од смесата.
  4. Вишните измијте ги и исчистете ги од семките, па распоредете ги врз смесата.
  5. Потоа претурете ја втората половина од смесата и украсете ја тортата по желба.
  6. Прекријте ја тортата со фолијата и ставете ја во замрзнувач 2 часа. Послужете ја веднаш откако ќе ја извадите од замрзнувачот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: