Рецепти
Смуѓ во ќеса Ана Ѓорова

Рибата на ваков начин е многу вкусна и одлично оди со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Рибата се чисти, па се зачинува со бибер и со малку лимонов сок.
  2. Зеленчукот се чисти и се сечка.
  3. Малку ориз се вари во солена вода.
  4. Се зачинува, се прелива со маслиново масло и со малку бело вино.
  5. Така зачинетиот зеленчук се става во ќесичка заедно со рибата.
  6. Се затвора и се пече во рерна на 200°C, 50 минути.
  7. Потоа се отвара ќесичката и се враќа во рерна да се запече.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: