Рецепти
Смути од јапонски јаболки и круши Ана Ѓорова

И пијалак и ужинка – овој вкусен и здрав рецепт е погоден за сите вкусови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(1 )

Јапонско јаболко(1 )

Мед(1 Супена лажица)

Цимет(малку )

Јогурт(2-3 лажици )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Крушата излупете ја, исчистете ја и исечкајте ја на парчиња.
  2. Јапонското јаболко исто така излупете го, исчистете го од семките и листовите.
  3. Овошјето ставете го во блендер со јогуртот, мед по вкус и малку цимет.
  4. Блендирајте додека добиете хомогена смеса и послужете го смутито веднаш.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: