Рецепти
Солен колач со зеленчуци Ана Ѓорова

Солен колач од мешан зеленчук на скара – вкусен рецепт што може да го комбинирате и за предјадење, вечера и ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Модриот парлиџан и тиквицата измијте ги и исечете ги по должина на тенки парчиња. Пиперката исчистете ја и исечете ја на ленти, па печете ги на скара.
  2. Морковите исечкајте ги на кругови и варете ги во тенџере со вода околу 5 минути.
  3. Во сад измешајте ги брашното, квасецот во прав и ренданиот кашкавал.
  4. Печениот зеленчук исечкајте го на парчиња и измешајте го со смесата со брашно.
  5. Во друг сад со виљушка изматете ги јајцата со сол и бибер. Додајте го млекото, па маслото и измешајте.
  6. Соединете ги смесата со брашно и зеленчук со јајцата и добро измешајте, па измешајте го на крај и издробеното фета сирење.
  7. Смесата ставете ја врз хартија за печење во четвртаст плех, посипете со сусам и печете ја во веќе загреана рерна на 180 степени, околу 35 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: