Рецепти
Солена бајадера со колбаси Ана Ристеска

Инересно предјадење кое одлично оди во комбинација со свежи салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Колбасот се сечка на коцки и се пржи во тефлон. Тортиљите се сечат на ленти.
  2. Во правоаголен сад обложен со хартија за печење се редат лентите тортиљи, половина од количеството испржен колбас, парчиња моцарела и рендан кашкавал. Постапката се повторува уште еднаш.
  3. Последниот слој тортиљи се прелева со смеса од јајца, млеко и зачини. Се наросува со црвен пипер во прав и по желба се редат кругови домати.
  4. Вака подготвената бајадера се остава најмалку 2 часа на ладно, па се пече 50 минути на 180 степени.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: