Рецепти
Солена пита со маслинки Ана Ѓорова

Лесна и вкусна пита што е одлична за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Млеко(300 Грама)

Масло(200 Милилитри)

Брашно(900 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сол

Црни маслинки(200 г несолени, исчистени од семки и исечкани )

Сирење(200 Грама)

Сусам(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јајцата добро изматете ги со миксер, како за торта.
  2. Откако ќе ги изматите, додајте го млекото и маслото, промешајте, па додајте го брашнотот измешано со печивото и добро соединете ги состојките.
  3. Сирењето иситнете го, а маслинките исечкајте ги на половинки, додајте ги во смесата и промешајте.
  4. Смесата истурете ја во намастен огноотпорен сад и посипете со сусам (може да ја ставите и во куглов калап, намастен, посипан со сусам, па после да ја ставите смесата над сусамот).
  5. Се пече во рерна на 200 степени, околу 45 минути.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: