Рецепти
Солени бомбици од сирење Ана Ѓорова

Брзо и лесно мезе за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(300 Грама)

Рендан кашкавал(50 Грама)

Зденка(3 )

Лебни трошки(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сирењето иситнете го и ставете го во подлабок сад (може и изварка или солена урда која не е многу водена).
  2. Потоа додајте ги ренданиот кашкавал, зденките и лебните трошки и измешајте да се изедначи смесата.
  3. Потоа правете формици со големина на орев, валкајте ги или во потпечен сусам или во буковец по желба и редете ги на чинија.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: