Рецепти
Солени колачиња со сончоглед и сусам Ана Ѓорова

Солени грицки како одлична домашна ужинка за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(2,5 Чаши)

Масло(1 Чаша)

Пиво(1/2 Чаша)

Сол(2 Кафени лажици)

Сончоглед(100-150 Грама)

Сусам(100-150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во подлабок сад измешајте ги брашното, солта, маслото, пивото и семките од сончоглед и сусам. Добро промешајте за да се изедначи тестото.
  2. Потоа расукајте кора со дебелина од 1/2 см, па со калапче или чаша со форма и големина по желба, од кората вадете форми.
  3. Редете ги во плех за печење обложен со хартија за печење и ставете ги во загреана рерна да се печат, прво на 250 степени, па намалете ја температурата на 200 степени. Печете ги околу 30-40 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: