Рецепти
Стапчиња со сирење и кашкавал Ана Ѓорова

Домашна и лесна ужинка за гостите или како грицки со омилената серија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

Сусам(50 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Јајце(1 )

Млеко(200 Милилитри)

Ким(1 ќесичка )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Маргаринот и прашакот за печиво се мешаат со брашното.
  2. Со дланка ги месиме состојките, го додаваме млекото и мешаме со лажица.
  3. Ги додаваме и ренданите кашкавал и сирење, го месиме тестото со рака и го оставаме да отстои 30 минути.
  4. Потоа со сукало развлекуваме кора која се сече на тенки и долгнавести ленти.
  5. Лентите се премачкуваат со матено јајце, па се наросуваат со сусам или ким.
  6. Се виткаат во спирали или само така како стапчиња се редат во тава обложена со хартија за печење.
  7. Се печат 20 минути во загреана рерна на 200 степени.
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Тава со брокула и прокељ
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: