Рецепти
Супа од цвекло Ана Ѓорова

Рецепт кој се подготвува лесно и се јаде и топло и ладно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(2 )

Морков(2 )

Целер(2 )

Вода(1 Литар)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Павлака(1 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Оцет(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Компир(5 )

Јајце(4 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Фета сирење(2 Супени лажици)

Копар(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Измијте го, излупете го и исечкајте го цел зеленчук на коцки.
  2. Во тенџере ставете вода, додајте го сечканиот зеленчук, испасираниот лук, сол и бибер и варете ги на ниска температура.
  3. Извадете го зеленчукот, процедете го и изблендирајте го, и повторно вратете го во супата и додајте сок од лимон, оцет, шеќер, бибер и павлака.
  4. Се промешува и се вари уште 10 минути.
  5. Истовремено додека се вари супата ставете да се варат компири и јајца.
  6. Кога ќе бидат готови, испасирајте ги ставете им сирење и масло, направете топчиња и извалкајте ги со копарот.
  7. Сварените јајца исечкајте ги на дебели кругови.
  8. Во секоја чинија сервирајте по две топчиња од компирот и неколку кришки од вареното јајце.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: