Рецепти
Супа со тиквички и бело месо Ана Ѓорова

Оваа супа е многу вкусна и едноставна, а сигурно ќе сакате повторно да ја подготвите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 поголема или 2 помали )

Компир(2 )

Морков(1 )

Кромид(1/2 Главица)

Доматен сос(200-300 Милилитри)

Пилешко месо(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Прво излупете ги тиквичката, компирите и морковот.
  2. Исечете ги на крупни парчиња заедно со кромидот и ставете ги да се варат во тенџере со вода.
  3. Откако зеленчукот ќе се свари, оставете го да се олади.
  4. Потоа изблендирајте го зеленчукот со рачен миксер или во блендер заедно со водата во која се вареше.
  5. Во блендерот додајте го и доматниот сос и добро соединете.
  6. Во меѓувреме посебно во друго тенџере сварете го пилешкото месо.
  7. Кашата од блендерот префрлете ја во тенџере и додајте ја претходно свареното пилешко месо исечкано на ситни парчиња.
  8. На крај зачинете ја супата со зачини по вкус – вегета, сол, бибер.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: