Рецепти
Суши бургер Ана Ристеска

Најновиот хит во Америка сега достапен и во вашиот дом

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз за суши(1 Чаша)

Оцет од ориз(1/4 Чаша)

Шеќер(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Соја сос(1/3 Чаша)

Кафеав шеќер(1 Супена лажица)

Шитаке печурки(1 Чаша)

Авокадо(1/2 )

Васаби(1 Кафена лажица)

Мајонез(1 Кафена лажица)

Чили сос(1 Кафена лажица)

Кокосово масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во сад измешајте ги сварениот ориз, оцет, сол, шеќер и ставете ги го фрижидер.
  2. Соединете го кокосовото масло, лукот, соја сосот и кафеавиот шеќер и ставете ги на тивок оган. Додајте ги шитаке печурките и гответе уште 5-10 минути.
  3. Испасирајте го авокадото, додајте васаби и промешајте.
  4. Намокрете ги рацете и еден длабод сад со вода и ставете половина од оризот. Натапкајте го убаво со прстите и потоа превртете го садот и внимателно извадете го оризот. Истото повторете го и со другата половина од оризот.
  5. „Лебовите“ од ориз премачкајте ги со авокадото, потоа ставете ги печурките, миксот од мајонез и чили сос и на крај со рендана црвена зелка. Ставете го другиот „леб“ најзгора, поросете со црн сусам и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: