Рецепти
Сутлијаш со шумски плодови Ана Ристеска

Добро познатиот сутлијаш на малку поинаков начин со шумски плодови кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Измијте го и избришете го лимонот. Кората исечете ја на тенки ленти. Исцедете го сокот од лимонот.
  2. Во еден сад ставете го млекото, кората од лимон, ванилиниот шеќер и оставете ги да зовријат. Отстранете ја кората од лимонот.
  3. Додајте го оризот и варете го 20 минути на тивок оган, постојано мешајќи го.
  4. Млекото треба целосно да се апсорбира. Додајте го медот, па оставете да се олади сутлијашот на собна температура, мешајќи го постојано, за да не се залепат зрната ориз едно со друго.
  5. Измијте го шумското овошје и оставете го да се засуши.
  6. Измешајте го во еден сад со сокот од лимон и оставете го да отстои неколку минути.
  7. Во сутлијашот додајте го јогуртот.
  8. Половината шумско овошје ставете го во чаши, прекријте го со сутлијашот и со остатокот од овошјето. Декорирајте со кора од лимон.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: