Рецепти
Свечена слоевита салата Ана Ѓорова

Вкусна и кремаста салата погодна за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(7 тврдоварени )

Мајонез(150 Грама)

Краставица(1 )

Магдонос

Кисела павлака(400 Грама)

Сирење(200 Грама)

Мортадела(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јајцата сварете ги, излупете ги и исечкајте ги на кругови.
  2. Мортаделата и краставицата исечкајте ги на коцки, а сирењето изрендајте го.
  3. Дното на длабок сад прекријте го со кругови јајца, врз нив нанесете сирење, а потоа и парчиња мортадела.
  4. Премачкајте со мајонез, нанесете парчиња краставица и премачкајте со кисела павлака.
  5. Истата постапка повторете ја додека да се потрошат сите состојки.
  6. Магдоносот наросете го врз салатата и декорирајте со парчиња јајца и краставица.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: