Рецепти
Свински гулаш со наут Ана Ристеска

Одличен рецепт за ручек кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Сечканиот кромид се динста во врело масло, се додава сечканата пиперка, па кога ќе омекне, се додава сечканото свинско месо и малку црвен сладок пипер.
  2. Кога ќе се издинста месото, се додава вода да го прекрие, па кога ќе омекне, се додаваат сечканиот домат и зачините и се вари.
  3. Во меленото месо се додава јајцето, малку слатка павлака, мешавината од зачини, сол, бибер и малку лебни ронки. Добро се меси, па се обликуваат топчиња, кои од сите страни се пржат во тава со врело масло.
  4. Се процедува наутот, се мие и со топчињата од месо се додава во гулашот. Се наросува со сечкан магдонос.
  5. Се вари уште 20-30 минути и се зачинува по желба.
  6. За прилог: оризот се динста во масло со долевање вода или бујон. Се зачинува со мешавина од зачини, сол и бибер, па кога ќе омекне, се послужува со приготвениот гулаш.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: