Рецепти
Свински ребра на американски начин Ана Ѓорова

Ребра приготвени на американски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(1 Килограм)

Вино(200 Милилитри)

Сос за скара(4 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Чили во прав(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути

  1. Измешајте ги зачините.
  2. Ставeте ги ребрата во тава за печење и полејте ги со вино. Покријте ги со фолија и печете ги во загреана рерна на 160 степени час и половина.
  3. Пред да ги сервирате, загрејте ја рерната на 220 степени и исечете ги ребрата на парчиња.
  4. Намачкајте ги темелно со сос за скара. Место во рерна може да ги ставите и на скара. Така подготвени ребрата стануваат сочни и карамелизирани од горе.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: