Рецепти
Свински ребра со мед Ана Ристеска

Свинските ребра приготвени на овој начин се посебно вкусни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(1/2 Килограм)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Мед(2,5 Супени лажици)

Темен соја сос(1 Кафена лажица)

Кечап(2 Супени лажици)

Лук(4 Чешниња)

Сол

Бибер

Италијански зачин (мешан зачин)

Вода(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути

  1. Во сад се прави саламура за премачкување на ребрата, и тоа од маслиновото масло, медот, соја-сосот, кечапот, лукот, сол, бибер и мешавина зачини. Убаво се промешува.
  2. Со вака приготвениот сос се премачкуваат рабрата од сите страни и се оставаат да отстојат еден час во фрижидер за да ги впијат состојките на сосот.
  3. Потоа, ребрата се ставаат во тепсија во која ќе се печат. Во тепсијата се става вода.
  4. Рерната се загрева на 160 степени, теспсијата со ребрата се става да се печат околу 80 минути или додека добијат убава заруменета боја
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: