Рецепти
Свински ребра во доматен сос Ана Ристеска

Со овој ручек ви предлагаме да се напиете суво црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(500 Грама)

Доматен сос(500 Милилитри)

Шпагети(500 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Ребрата ги сечеме на парчиња. Посолуваме и наросуваме бибер.
  2. Чешнето лук го сечкаме на парчиња. Кратко го запржуваме на загреано маслиново масло во тенџере на оган. Ги додаваме парчињата ребра и промешуваме.
  3. Во тенџерето со испржените ребра го додаваме доматниот сос и повторно промешуваме. Откако ребрата ќе се издинстаат го тргаме тенџерето од оган.
  4. Зовриената вода во друго тенџере на оган ја посолуваме. Во водата ги вариме шпагетите и ги цедиме со цедалка.
  5. Од исцедените шпагети ставаме на чинија за сервирање. Врз нив ги сервираме свинските ребра во доматен сос.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: