Рецепти
Свински шницли со павлака и печурки Ана Ристеска

Вкусен ручек кој ќе им биде омилен на сите љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Главицата кромид ситно ја сечкаме на листови. Шампињоните ги сечеме на листови. Лимонот ги цедиме во цедалка.
  2. Во тава на оган со растопениот маргарин ги пржиме шницлите. Посолуваме, наросуваме мелен црн пипер и ги ставаме запржените шницли на чинија.
  3. Во тавата го пржиме исечканот кромид, промешуваме и откако ќе омекне ги додаваме парчињата печурки.
  4. Во садот со киселата павлака налеваме 100 мл вода и промешуваме. Содржината во тавата ја посолуваме, наросуваме мелен црн пипер и го додаваме лимоновиот сок.
  5. Ја тргаме тавата од оган, ја додаваме размешаната павлака и промешуваме.
  6. Во огноотпорен сад ги ставаме шницлите и ги преливаме со сосот од тавата. Го затвораме садот со алуминумска фолија и го ставаме во рерна. Печеме 60 минути на 200 степени. Го вадиме садот од рерна.
  7. Свинските шницли со павлака и печурки го ставаме на чинија за сервирање.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: