Рецепти
Свински врат со зеленчук Ана Ѓорова

Совршен семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Свинското месо премачкајте го со сенф и зачинете го.
  2. Компирот излупете го и исечете го на кришки, а кромидот на кругови.
  3. Доматот исечете го на кришки и исчистете го од семките.
  4. Во подмачкана тепсија додајте ги компирот, доматот и кромидот. Преку нив ставете го месото.
  5. Печете во загреана рерна на 210 степени, околу 60 минути, а на половина од печењето, превртете го месото.
  6. Ако сакате повеќе да ви се запече зеленчукот, извадете го месото и допечете уште 10-15 минути.
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Благи кифлички со вино
Ѓевречиња од мелено месо
Ленени погачици
Зелка на грчки начин
Топчиња од зеленчук
Чоколадни брауни од тиква
Печен ослиќ со брокула
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Салата со праз и сирење
Рум касато
Ролат со цимет и суво грозје
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Чоколадни бомбици со авокадо
Резанки од палачинки
Торта со цели печени јаболки
Пилешко со брокули и соја сос
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Посен колач со јаболко и банана
Шеќерни јаболки
Мариниран ослиќ (посно)
Кекси со лешници
Сос од грав и лук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: