Рецепти
Свински врат со зеленчук Ана Ѓорова

Совршен семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Свинското месо премачкајте го со сенф и зачинете го.
  2. Компирот излупете го и исечете го на кришки, а кромидот на кругови.
  3. Доматот исечете го на кришки и исчистете го од семките.
  4. Во подмачкана тепсија додајте ги компирот, доматот и кромидот. Преку нив ставете го месото.
  5. Печете во загреана рерна на 210 степени, околу 60 минути, а на половина од печењето, превртете го месото.
  6. Ако сакате повеќе да ви се запече зеленчукот, извадете го месото и допечете уште 10-15 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: