Рецепти
Свинско месо со грашак и соја сос Ана Ѓорова

Сочно и вкусно свинско месо во соја сос и грашак по оригинален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(120 Грама)

Соја сос(2 Супени лажици)

Брашно(1/2 Супена лажица)

Вода(1 Супена лажица)

Билно масло(2 Супени лажици)

Грашок(6 Супени лажици)

Лук во прав(1 Супена лажица)

Ѓумбир во прав(1 Супена лажица)

Бело вино(1/2 Супена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исечкајте го свинското месо на парчиња.
  2. Измешајте 1 супена лажица вода со 1/2 супена лажица брашно и додајте 1 супена лажица соја сос.
  3. Во длабока тава за пржење ставете 2 – 3 супени лажици билно масло да се загрее, па потоа пропржете грашак, лук во прав и ѓумбир во прав, убаво измешајте и додајте ги парчињата месо.
  4. Во тавата додајте ја смесата од соја сос, брашно и вода и пржете неколку минути.
  5. Во меѓувреме подгответе го сосот за месото: 1 супена лажица соја сос, 1/2 супена лажица бело вино и 1 кафена лажица шеќер и полијте го врз подготвеното месо.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: