Рецепти
Свинско со праз Ана Ѓорова

Вкусен ручек од зачинето свинско месо за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Месото исечкајте го на ситни парченца, зачинете го со сол и бибер и ставете го во поголема тава со масло и пржете додека да зарумени.
  2. При крај на пржењето, додајте ги шампињоните и пржете ги заедно.
  3. Во друга тава со загреано масло додајте ги исечканиот праз и ренданите моркови и пржете ги 15-тина минути.
  4. Додајте ги исечканите суви пиперки, сите зачини и измешајте.
  5. Во испржениот праз додајте ги месото и печурките исцедени од мрснотијата, изедначете ги и тавата ставете ја во рерна да се запече околу 15 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: