Рецепти
Свинско со праз Ана Ѓорова

Вкусен ручек од зачинето свинско месо за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Месото исечкајте го на ситни парченца, зачинете го со сол и бибер и ставете го во поголема тава со масло и пржете додека да зарумени.
  2. При крај на пржењето, додајте ги шампињоните и пржете ги заедно.
  3. Во друга тава со загреано масло додајте ги исечканиот праз и ренданите моркови и пржете ги 15-тина минути.
  4. Додајте ги исечканите суви пиперки, сите зачини и измешајте.
  5. Во испржениот праз додајте ги месото и печурките исцедени од мрснотијата, изедначете ги и тавата ставете ја во рерна да се запече околу 15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: