Рецепти
Свинско на француски начин Ана Ѓорова

Печено свинско месо со сочен кремаст сос од печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(1 Килограм)

Морков(2 )

Целер(2 )

Кромид(1 Главица)

Пашканат

Ловоров лист

Оцет

Масло

Бибер(во зрно )

Лук(2 Чешниња)

Свежи шампињони(250 Грама)

Павлака(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Свинскиот врат се остава да отстои во маринада 24 часа.
  2. Маринадата се приготвува кога сите состојки се мешаат (освен лукот, павлаката и печурките).
  3. По 24 часа месото се вади и се суши со крпа.
  4. Се шпикува со лук и се пече во загреана рерна на 200°C. На секои 10-15 минути се превртува и се пече додека убаво зарумени.
  5. Во друг сад се динстаат на путер печурките и при крај им се додаваат лукот, павлаката и рузмаринот.
  6. Кога месото ќе биде готово, внимателно се дели од коската и се сече на резанки, па се прелива со сосот од печурки и павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: