Рецепти
Свинско печено со млади компири Ана Ѓорова

Вкусно печено свинско месо со гарнир од млади компири на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(од бут, 1 Килограм)

Бело вино(1 Чаша)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Вода(2 Чаши)

Млад компир(1,5 Килограм)

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Месото исечете го на кременадли, посолете го и наредете го врз тепсија за печење.
  2. Одозгора кременадлите зачинете ги со бибер и вегета, прелијте ги со виното и со водата и тепсијата убаво завиткајте ја во алуминиумска фолија.
  3. Печете го месото 2 часа во рерна, потоа откријте ја фолијата и печете го месото додека зарумени.
  4. Извадете ги испечените кременадли во друг сад, а во истата тепсија ставете ги исчистените и преполовени млади компири. Тепсијата повторно покријте ја со фолијата и ставете ги компирите да се печат.
  5. По 20-тина минути отстранете ја фолијата, измешајте ги компирите и продолжете со печењето.
  6. Десетина минути пред да бидат готови компирите, вратете ги парчињата месо во тепсијата, одозгора компирите наросете ги со многу ситно сечкан магдонос и допечете ги заедно.
  7. Сервирајте ги компирите и месото додека се топли.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: