Рецепти
Свинско печено со млади компири Ана Ѓорова

Вкусно печено свинско месо со гарнир од млади компири на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(од бут, 1 Килограм)

Бело вино(1 Чаша)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Вода(2 Чаши)

Млад компир(1,5 Килограм)

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Месото исечете го на кременадли, посолете го и наредете го врз тепсија за печење.
  2. Одозгора кременадлите зачинете ги со бибер и вегета, прелијте ги со виното и со водата и тепсијата убаво завиткајте ја во алуминиумска фолија.
  3. Печете го месото 2 часа во рерна, потоа откријте ја фолијата и печете го месото додека зарумени.
  4. Извадете ги испечените кременадли во друг сад, а во истата тепсија ставете ги исчистените и преполовени млади компири. Тепсијата повторно покријте ја со фолијата и ставете ги компирите да се печат.
  5. По 20-тина минути отстранете ја фолијата, измешајте ги компирите и продолжете со печењето.
  6. Десетина минути пред да бидат готови компирите, вратете ги парчињата месо во тепсијата, одозгора компирите наросете ги со многу ситно сечкан магдонос и допечете ги заедно.
  7. Сервирајте ги компирите и месото додека се топли.
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: