Рецепти
Свинско печено со печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско месо за вистинските љубители. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(1 Килограм)

Вргањ (печурка)(400 Грама)

Кромид(4 Главици)

Масло

Сенф(1 Супена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(по вкус )

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Бело вино(150 Милилитри)

Вода(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот пропржете го во тавче на загреано масло.
  2. Месото исечете го на поголеми коцки и додајте го во омекнатиот кромид.
  3. Печурките исечкајте ги и додајте ги во месото и продолжете со пржењето.
  4. Додајте ги сенфот и сите зачини, белото вино и водата, па оставете го месото да се динста со повремено мешање за да не се залепи на дното од садот.
  5. Откако течноста ќе испари при крај, претурете ја содржината од тавчето во земјена тава и кратко потпечете го јадењето, колку да зарумени.
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Тава со брокула и прокељ

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: