Рецепти
Свинско со пиво и со рузмарин Ана Ѓорова

Гурмански ручек за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински бут(1 Килограм)

Сол

Бибер

Црвен пипер

Сенф(1 Кафена лажица)

Пиво(2 Децилитри)

Свинска маст(2 Супени лажици)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Компир(1,5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Месото добро истријте го со сол, бибер, црвен пипер и сенф.
  2. Свинската маст загрејте ја во поголем плех, потоа ставете го месото и пржете го од двете страни додека зарумени. Тргнете го од оган.
  3. Во плехот со месото и масностијата додајте рузмарин, пиво и 2 дл вода.
  4. Покријте го со алуминиумска фолија и печете ги во загреана рерна на 250 степени околу 1 час.
  5. По 1 час извадете го плехот, отстранете ја фолијата и додајте го излупениот и исечен компир на крупни парчиња. Посолете го компирот.
  6. Печете го јадењето без фолија уште 45 минути додека омекне компирот и се запече месото.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: