Рецепти
Тарт од сливи Ана Ристеска

Лесен овошен тарт за вкусно разблажување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Путер(125 Грама)

Шеќер во прав(30 Грама)

Сол(4 Грама)

Јајце(1 )

Млеко(15 Милилитри)

Слива(800 Грама)

Лебни трошки(50 Грама)

Шеќер(50 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Во длабок сад ставете ги брашното и омекнатиот путер. Замесете ги со раце за да се соединат. Додајте ги јајцето, млекото, солта, шеќерот и матете додека не се соедини смесата. Завиткајте го тестото во проѕирна фолија и ставете го во фрижидер 1 час.
  2. Тестото расукајте го со сукало за да биде околу 2-3 мм дебело и ставете го во садот за тарт. Дното избоцкајте го со виљушка.
  3. Потоа поросете го тестото со лебни трошки.
  4. Измијте и исушете ги сливите, пресечете ги на половина, извадете им ги семките и наредете ги врз тестото.
  5. Печете го тартот во загреана рерна на 180 степени околу 45-50 минути.
  6. Кога ќе се испече извадете го и поросете го со шеќер измешан со цимет.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: