Рецепти
Тартуфи со суви сливи Ана Ѓорова

Вкусен и сочен чоколаден десерт што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви сливи(300 Грама)

Рум(2 Супени лажици)

Сечкани ореви(100 Грама)

Црно чоколадо(50 Грама)

Бело чоколадо(50 Грама)

Нескафе(или несквик за посипување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Сувите сливи исечкајте ги ситно. Додајте го румот, убаво промешајте и оставете ги најмалку половина час да впијат од румот.
  2. Потоа додајте ги ситно сечканите ореви и промешајте.
  3. Заедно растопете ги двата вида чоколадо, а потоа додајте ги кај сувите состојки.
  4. Убаво измешајте ги да добиете изедначена смеса.
  5. Од смесата потоа направете бомбици, а направените бомбици може по желба да ги извалкате во ронки од несквик или капучино, а може и во сечкани јатки.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: