Рецепти
Тартуфи со суви сливи Ана Ѓорова

Вкусен и сочен чоколаден десерт што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви сливи(300 Грама)

Рум(2 Супени лажици)

Сечкани ореви(100 Грама)

Црно чоколадо(50 Грама)

Бело чоколадо(50 Грама)

Нескафе(или несквик за посипување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Сувите сливи исечкајте ги ситно. Додајте го румот, убаво промешајте и оставете ги најмалку половина час да впијат од румот.
  2. Потоа додајте ги ситно сечканите ореви и промешајте.
  3. Заедно растопете ги двата вида чоколадо, а потоа додајте ги кај сувите состојки.
  4. Убаво измешајте ги да добиете изедначена смеса.
  5. Од смесата потоа направете бомбици, а направените бомбици може по желба да ги извалкате во ронки од несквик или капучино, а може и во сечкани јатки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: