Рецепти
Тава со карфиол и месо Ана Ѓорова

Едноставно, а многу вкусно јадење. Послужете го со салата од варена брокула со лимон и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 голема главица )

Карфиол(1 до 1 и пол килограм )

Компир(4 )

Морков(6 помали )

Ориз(1 мала шолја за кафе )

Мешано мелено месо(200 Грама)

Домат(1 или малку доматен сос )

Магдонос

Сол

Бибер

Црвен пипер

Ѓумбир во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот се пржи во тава за печење. Се додаваат зачините и се пржи додека малку да омекне.
  2. Компирите и моковите се лупат и се сечкаат и се додаваат во тавата.
  3. Карфиолот се сечка на поситни цветови и се додава во тавата.
  4. Потоа се додаваат меленото месо и оризот и сето тоа убаво се запржува.
  5. Откако сите состојки убаво ќе се запржат и ќе омекнат, се додава вода колку да ја покрие содржината во тавата и на крај се додаваат сечкан домат и магдонос.
  6. Јадењето се става во загреана рерна на 180 степени и се пече 30-40 минтути.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: