Рецепти
Тава со полнети шампињони Ана Ѓорова

Специјалитет од шампињони со пилешко месо и ориз што ќе ви станат омилени

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(12 поголеми )

Пилешки гради(400 Грама)

Ориз(150 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Ајвар(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

Рендан пармезан(50 Грама)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките гради исечкајте ги на ситни коцки.
  2. На шампињоните отстранете им ги рачките и длабете ги за полнење.
  3. Издлабените делови на шампињоните ситно исечкајте ги и измешајте ги со оризот, парчињата месо и ајварот.
  4. Зачинете со сол, бибер, измешајте и со филот полнете ги шампињоните.
  5. Во огноотпорен сад намастен со масло нанесете го преостанатиот фил и врз него наредете ги шампињоните.
  6. Додајте 400 мл вода, попрскајте со масло, затворете го садот со алуминиумска фолија и ставете го во рерна.
  7. Печете го во рерна на 190 степени, 30 минути, па извадете го од рерна и прелијте го со мешавина од кисела павлака и 100 мл вода.
  8. Наросете ги печурките со рендан пармезан и вратете го садот во рерна на 200 степени и печете уште 10 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: