Рецепти
Телешки шницли во сос од шампињони Ана Ѓорова

Гурмански шницли во рерна со вкусен сос. Послужете ги со црвено вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(кртина од бут 800 грама )

Свежи шампињони(300 Грама)

Кромид(2 Главици)

Кисела павлака(150 Милилитри)

Кашкавал(150 Грама)

Млеко(400 Милилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Месото исечете го на парчиња и толчете гисо чук. Зачинете со сол и бибер, па пржете ги шницлите на загреано масло во тава на оган.
  2. Откако ќе се испржат, префрлете ги во огноотпорен сад.
  3. Кромидот пржете го во преостанатата маснотија во тавата, па додајте ги сечканите печурки во омекнатиот кромид.
  4. Откако течноста ќе испари, додајте ги брашното, млекото и павлаката, па зачинете со сол и бибер по вкус.
  5. Откако сосот ќе ја добие потребната густина, со него прелијте ги шницлите, па печете ги 40 минути во рерна на 190 степени.
  6. Изадете го садот од рерна, изрендајте кашкавал и вратете го да се допече уште 10 минути на 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: